Min Alopecia

Jag upptäckte två runda fläckar på varsida av tinningarna när jag var 10 år. Jag borstade mitt hår och kände att stråna på kammen nuddade till min hud på ett annorlunda sett, jag lyfte upp håret som döljde fläckarna och hjärtat slog snabbare, jag förstod inte vad det var. Visste att min moster hade någon sjukdom så att hon tappade sitt hår men visste inte mer. 

Jag pratade med mina föräldrar och jag och alla andra antog att det var stress bara, eftersom jag alltid haft det väldigt tufft med skolan. 

Dom där fläckarna flyttade sig,   håret växte ut och det fall av lika fort. 

Sådär hålde det på tills för ungefär 1,5 år sen, då vaknade jag upp nästan varje morgon med stora tussar på kudden och tillslut hade jag bara en tuss kvar mitt uppe på huvudet. 

Jag valde att min pappa skulle raka bort det som var kvar, för att kunna bestämma  över min egna kropp och för att slippa dom där tussarna på kudden varje morgon eller så fort jag duschade och det fastna fullt vid  avloppet. 

Sen börja mina ögonbryn falla av och det var nog det jobbigaste, det kändes så tomt i mitt ansikte  det gick ganska fort, jag fick en födelsedags present av min mormor, mamma och pappa att tatuera ögobryn! 

Kändes jätte bra då jag fick fylla i ögonbrynen varje dag och så fort jag nuddade något så drogs dom bara bort (hårstråna brukar skydda ganska bra) 

Mitt hår på huvudet kommer tillbaka och går, men mina ögonbryn har inte kommit tillbaka. 

Jag får raka de håret som växer ut för det känns som om jag låter håret växa ut så tappar jag det, Har försökt men det faller av fläckvisst. 

Mitt doktorbesök var ett av det värsta jag varit med om, Läkaren ifrågasatte om jag hade dragit av mig mitt hår och att det är bättre att ha en tjock vintermössa än en peruk, då jag gärna ville skaffa mig en peruk. 

Jag fick kämpa för mitt bidrag, men äntligen har det löst sig!

Jag har verkligen blivit mycket starkare genom denna sjukdom, även om det varit otroligt tufft för det mesta. 

Jag valde att starta eget från ett UF-företag istället för att stänga mig inne.